søndag den 28. oktober 2012

Cheesecake



CHEESECAKE (8-10 personer)
  • 500g kvark
  • 250g creme fraiche
  • 1/4 liter piskefløde
  • evt. 4-6 æggeblommer
  • 150g sukker
  • 6 stk. husblas (kan også laves vegetarisk med agar-agar)
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 2 tsk. citrolskal
  • 3-4 spsk. citronsaft
  • 12 Digestive kiks
  • 50-75g smør
  • 1 pose frosne hindbær
  • ekstra sukker og kartoffelmel
Cheesecakes kan laves på mange forskellige måder, men en standard NY Cheesecake laves med smørost og æggeblommer. Smørosten gør den fastere i konsistensen, så der ikke behøves husblas eller andet stivelsesmiddel. Jeg foretrækker at bruger creme fraiche og/eller kvark, samt piskefløde, som giver en mere luftig konsistens. Denne metode kræver dog husblas, så advar vegetarerne. Alternativt kan man bruge et vegetarisk produkt, Agar-Agar, der skulle ha' samme effekt, men har ikke erfaring med at bruge det.

Smelt smøren, knus kiksene og bland dem med smøren i gryden. Hæl det i en springform, fordel det og stil formen i køleskabet til afkøling. Læg husblas i koldt vand i 10 min. Riv citronen og bland skrællen med kvark, creme fraiche, æggeblommer, sukker og vanillesukker i en skål. Hvis man ønsker en mere fedtfattig udgave, kan man nøjes med at bruge kvark i stedet for creme fraiche. Tag husblas op læg det i en gryde med det vand der hænger ved. Smelt det på laveste blus til det er helt opløst. Mas citronen ned i gryden for at afkøle husblassen og bland det sammen med cremeblandingen. Pisk fløden og vend den i cremen.
Fordel cremen over kiksebunden i springformen og stil den på køl. Varm de frosne hindbær i en gryde og tilføj et krus vand. Man kan bruge blåbær eller andre bær, hvis man er mere til det. Lad det koge sammen, tilføj sukker og jævn det med kartoffelmel opløst i vand så konsistensen er tyk. Smagen må gerne være sød, så smag til med sukker. Man kan nu vælge om det skal køles ned inden eller om man gerne vil tilføje det mens det er varmt. Hvis det er varmt, smelter det ½-1 cm ned i cremen. Fordel den på toppen i springformen og lad den køle i 5 timer eller natten over.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar